четвер, 1 лютого 2024 р.

Як продати сіль за ціною боінгу)))

 

Отже, дещо про вдалий маркетінг. Стаття не моя, чесно стягнула у viktor_mandziak з інстаграму.

Оголошую соляний турнір! Сьогодні змагатимуться сіль і... теж сіль. Одна гімалайська, інша обична. Приз - місце на вашому столі.
Номінація перша - ціна
Гімалайська сіль: 100-600грн (хто як цінить)
Обична сіль: 10грн
За гімалайську сіль ви переплачуєте в 50 разів. А, може, не переплачуєте, може, вона того варта? Як би не було, поки що рахунок 1:0 на користь обичної солі. До речі, щодо користі...

Номінанація друга - користь
Всі ми знаємо, що сіль шкідлива. Але це дефектне знання, шкідлива не сіль, а її надлишок. Надлишок - це більше 5г на добу. Бізнесмени харчової промисловості, знаючи про нашу природню тягу до солоного, пхають її в продукти більше, ніж треба для здоров'я, але в акурат стільки, щоб нам хотілось купити їхню продукцію ще і ще. Нічого особистого, бізнес.
Гімалайська сіль славиться неймовірною кількість мінералів. Курва, як і мед! Вам сцяють у вуха, що пасічники, що реалізатори гімалайської солі. Про мед я вам розказував: в цьому романтичному продукті бджільництва є купа всього, але купа - це найменування, а не кількість. Щодо кількості, то в меді багато цукру, а от мікронутрієнтів там сліди, а якщо врахувати, що мед не слід вживати більше, ніж декілька десятків грамів, то вітамінами і мінералами, які в ньому містяться, можна сміливо знехтувати. Мед - це цукор з незначною бактерицидною дією.
З гімалайською сіллю ситуація схожа. Там теж купа всього. Але повторюсь, нас цікавить не наявність речовини в продукті, а кількість. На фоні мінералів, які містить в собі гімалайська сіль, вигідно виділяється кальцій, його там найбільше (якщо не враховувати натрій та хлор, які і являються кухонною сілю). В кілограмі гімалайської солі 4г кальцію, це в чотири рази більше, ніж денна норма. Класно же! Чи нє? Нє! Нагадую, денна норма солі 5г. При нехитрій математиці ми дізнаємось, що в денній нормі гімалайської солі 20мг кальцію. Отже, гімалайська сіль покриває 1/50 частину потреби в кальції людини, це ніщо. По інших мінералах цифри ще більш ганебні.

Продовження за покликанням: https://www.instagram.com/p/CaCsyg3Dmvg/?utm_source=ig_web_copy_link

Немає коментарів:

Дописати коментар

День чаю: що викликає накип на чаї?

 Ви коли-небудь замислювалися, чому стимулюючий ефект чаю відрізняється від ефекту кави? Або чому іноді під час заварювання на поверхні чаю ...